HomeSiste nyttTips og RådHvordan implementere OKR når ledelsen ikke er samkjørt?

Hvordan implementere OKR når ledelsen ikke er samkjørt?

OKR, eller mål og resultatoppfølging, kan være en nyttig metode for å organisere og følge opp målsettinger i en organisasjon. Men når ledelsen ikke er samkjørt om å implementere OKR, kan det være en utfordring å få dette til å fungere. Her er noen tips for å håndtere en situasjon der ledelsen ikke er samkjørt om OKR:

 

Kommuniser formålet med OKR: Det er viktig å sørge for at ledelsen forstår formålet med OKR og hvordan det kan hjelpe organisasjonen med å oppnå sine mål.

 

Fokuser på fordelene: Vær sikker på at ledelsen får høre om alle fordelene ved å implementere OKR, slik som økt samarbeid og fokus på viktige mål.

 

Involver ledelsen: Det er viktig å sørge for at ledelsen føler seg involvert i prosessen med å implementere OKR, og at de har muligheten til å bidra og gi innspill.

 

Start med enkelte områder: Hvis ledelsen er skeptisk til å implementere OKR på organisasjonsnivå, kan det være en god idé å starte med enkelte områder og vise ledelsen hvordan det fungerer i praksis.

 

La ledelsen se resultater: Start i det små og la en enkelt avdeling eller team implementere OKR. Slik kan avdelingen ta lærdommer som kan deles med ledelsen og øvrig organisasjon før OKR implementeres i flere avdelinger. Positive resultater som deles kan hjelpe både ledelsen og øvrig organisasjon med å se verdien av metoden og dermed bli mer villig til å implementere det på organisasjonsnivå.

 

Inviter til åpen dialog: Det er viktig å ha åpen dialog med ledelsen om OKR, og å lytte til deres bekymringer og spørsmål.

 

Demonstrer suksess: Når ledelsen ser at OKR fungerer og at organisasjonen oppnår sine mål, vil de ofte bli mer villig til å støtte og implementere OKR på organisasjonsnivå.

 

Implementering av OKR kan være en utfordring når ledelsen ikke er samkjørt, men det er viktig å fokusere på formålet og fordelene med metoden, og å sørge for at ledelsen føler seg involvert og støttet. Med tålmodighet og kommunikasjon, kan en organisasjon lykkes med å implementere OKR selv om ledelsen ikke er samkjørt fra begynnelsen.


Save the children Norway and OKR

OKR is Save the Children Norway’s selected method for corporate and performance governance. We use Futureworks regularly in the Marketing Department to keep track of the OKRs we have established. My experience is that it is easy and seamless to establish and maintain Objectives and Key Results in Futureworks. I also found it easy to map them against relevant overall OKRs for Save the Children Norway. Futureworks is intuitive and easy to understand, and provides a good overview over the progress within each objective.

 

Johan Lindelien Schwartz | Director Corporate, Analysis, CRM & Donor Services | Redd Barna 

Kom i gang med strategi til handling i dag!