HomeSiste nyttTips og RådEr OKR-metoden rett for din organisasjon?

Er OKR-metoden rett for din organisasjon?

OKR-metoden (Objectives and Key Results) er en metode for målsetting og sporing av fremgang for organisasjoner. Det er en enkel og effektiv måte å sikre at organisasjonen fokuserer på de viktigste oppgavene og når sine mål på en systematisk måte. Men er OKR-metoden rett for din organisasjon?

 

Her er noen ting å vurdere når du avgjør om OKR-metoden er rett for din organisasjon:

 

  • Klar målsetting: OKR-metoden er en strategisk tilnærming til målsetting som gir en klar forståelse for hva organisasjonen skal oppnå og hvordan det skal oppnås. Det hjelper med å sikre at alle i organisasjonen er enige om målene og hvordan de kan nå dem.

 

  • Fokus på resultater: OKR-metoden legger vekt på å få resultater fremfor å utføre oppgaver. Det gir en klar forståelse for hva som er viktig og hvordan fremgang skal spores.

 

  • Enkel og fleksibel: OKR-metoden er enkel å sette opp og administrere, og det gir stor fleksibilitet til å tilpasse seg endringer i organisasjonen.

 

  • Økt samarbeid: OKR-metoden hjelper med å fremme samarbeid og samordning innen organisasjonen, noe som kan føre til en mer effektiv og effektiv bruk av ressurser.

 

  • Sporing av fremgang: OKR-metoden gir en systematisk måte å spore fremgang og tilpasse seg endringer, noe som gir en bedre forståelse for hva som fungerer og hva som ikke fungerer.

 

Alt i alt, OKR-metoden er en effektiv måte å sikre at organisasjonen fokuserer på de viktigste oppgavene og når sine mål på en systematisk måte. Men for å avgjøre om det er rett for din organisasjon, er det viktig å vurdere om det passer med organisasjonens mål, kultur og ressurser.

 

Hvis du vurderer å implementere OKR-metoden, anbefaler vi at du involverer en bred gruppe medarbeidere og ledere i prosessen, og at du tar hensyn til deres feedback og innspill. Dette vil bidra til å sikre at OKR-metoden er en god match for organisasjonen og vil bidra til å sikre en vellykket implementering.


Save the children Norway and OKR

OKR is Save the Children Norway’s selected method for corporate and performance governance. We use Futureworks regularly in the Marketing Department to keep track of the OKRs we have established. My experience is that it is easy and seamless to establish and maintain Objectives and Key Results in Futureworks. I also found it easy to map them against relevant overall OKRs for Save the Children Norway. Futureworks is intuitive and easy to understand, and provides a good overview over the progress within each objective.

 

Johan Lindelien Schwartz | Director Corporate, Analysis, CRM & Donor Services | Redd Barna 

Kom i gang med strategi til handling i dag!